lauantai 30. heinäkuuta 2016

Päivä Imatralla

Suuntasimme eräänä kesäpäivänä tutustumaan Imatran matkailutarjontaan. Imatran suuntaan ajaessa poikkesimme matkanvarrella myös Lappeenrannan Rauhan kaupunginosaan, joka on lähellä näiden kahden kaupungin rajaa. Rauhassa kiertelimme hotelli Holiday Club Saimaan ympäristössä, jossa oli tarjolla kauniita maisemia ja puuhaa moneen makuun. Kylpylähotelli tarjoaa perinteisen hotelliyöpymisen lisäksi loma-asunnoissa majoittumista. Näitä monen mallisia loma-asuntoja näimmekin hotellin ympäristössä useita, ja näytti siltä, että asuntoja oli parhaillaan rakenteilla lisää.


Piha-alueella oli tenniskenttä, jossa oli tiukka ottelu käynnissä kahden hotelliasukkaan välillä. Pelin ratkettua heitä on varmasti houkuttanut lähellä oleva uimaranta ja Saimaan vedessä vilvoittelu. Huomasimme Salpasafareiden vuokraavan alueella monia erilaisia välineitä niin vedessä kuin maalla etenemiseen. Haaveilimme sup-laudan, sekä vesitrampoliinin testaamisesta. Ne vaikuttivat mielenkiintoisilta jutuilta, joita kumpikaan meistä ei ole aiemmin vielä kokeillut. Lisäksi tasapainoskootteri vaikutti jännältä uudelta tuttavuudelta maalla liikkumiseen. Jonain viikonloppuna lähdemme varmasti vierailemaan uudestaan Rauhassa ja vietämme kunnon aktiviteettipäivän!

Salpasafareiden toimipisteen yläkerrassa oli ravintola Teerenpeli, jonka terassilta avautui todella kaunis näkymä Saimaalle. Siellä kelpaisi kyllä rentoutua ilta-auringon loisteessa. Rannassa venelaituriin oli veneiden lisäksi kiinnitettynä erikoinen kelluva talo. Talosta tietoa etsiessämme saimme tietää, että kyseinen ”Villa Joutseno” on rakennettu Rauhaan vuoden 2012 asuntomessuja varten. Paikallislehden mukaan kyseisen kelluvan talon siirtäminen Imatran Lammassaaren satamaan on suunnitteilla.


Ranta-alueella näimme myös kasvillisuuden valtaaman aitauksen sisällä kodan, joka lähemmän tarkastelun myötä paljastui Williporo kotaravintolaksi. Kyseinen ravintola on toiminnassa vain tilauksesta, joten emme päässeet kurkistamaan kotaan sisälle kierroksellamme. Talvisin kodalla on järjestetty mm. poroajelua, silloin paikka pääsee varmasti paremmin oikeuksiinsa.

Useasti paikallislehdissä mainittu laiva Blue White Eagle näkyi olevan edelleen Rauhan rannassa, samalla paikalla jossa se on ollut jo vuodesta 2011 lähtien. Alun perin laiva saapui Rauhaan tilapäiseksi majoituspaikaksi, mutta sittemmin se on ollut hylättynä autiolaivana. Laiva odottaa siirtoa muihin maisemiin. Oli mielenkiintoista nähdä tuon aluksen tilanne omin silmin rannalta käsin, koska siitä on lukenut jo monia juttuja lähivuosien aikana.

Kauempana rannasta sijaitsi kauppakeskus Capri, jossa vierailimme kumpikin ensimmäistä kertaa. Olimme liikkeellä niin aikaisin aamusella, että siellä oli avoinna ainoastaan ruokakauppa. Apteekin, matkamuistomyymälän, sekä muutamia muita liikkeitä onnistuimme lisäksi Caprista bongaamaan. Erittäin mielenkiintoiselta vaikutti myös lapsille suunnattu Angry Birds sisäleikkipuisto, jossa näytti olevan vaikka minkälaista aktiviteettitarjontaa leikki-ikäisille. Siellä lapset saavat varmasti kulumaan sateisena päivänä monen monta tuntia ihan huomaamatta.


Rauhan alueella sijaitsee lisäksi Atreenalin seikkailupuisto, jossa ulkokiipeilyratoja on suunniteltu eritasoisille kiipeilijöille. Katsellessamme ratoja yhtä ryhmää opastettiin parhaillaan kiipeilyn saloihin. Näimme, kuinka samaan aikaan pieni poika ehti innoissaan kiipeillä monta kertaa lasten radan läpi. Isommille on tarjolla kaiken tasoisille suunnatut Discovery ja Family radat. Vaativuustaso nousee hieman Adventure radalla ja Sport rata puolestaan vaatiikin jo enemmän taitoa ja voimaa.

Rauhasta matkamme jatkui kohti Imatraa. Siellä halusimme nähdä palasen Imatran rantatarjontaa ja ensimmäinen stoppimme olikin Ukonlinnan ranta. Rannan vieressä oli hostel Ukonlinna, jonka yhteydessä sijaitsi kahvila, sekä tanssipaviljonki. Ukonlinnan rannan lähellä oli myös hyviä lenkkimahdollisuuksia luonnon helmassa. Rannan toisessa päässä oli seuraava kohteemme, rantabaari Bikini Bay, joka sijaitsi yllätykseksemme Ukonlinnan uimarannan yhteydessä. Nälän iskiessä päätimme käydä syömässä satamassa sijaitsevassa ravintola Nuotassa. Kattoterassilta avautui mukavat maisemat ja työprojektien suunnittelu lounaan jälkeen oli mielekästä sellaisessa ympäristössä.


Itse Ukonlinnan ranta vaikutti hyvin viihtyisältä. Siellä oli laituri, pöytiä eväiden nauttimiseen, sekä lentopalloverkot. Harmiksemme sää oli juuri sillä hetkellä hieman pilvinen ja ranta sen johdosta hiljaisempi. Rannan läpi käveltyämme vastaamme tallusti myös Imatran kesäpäivästä nauttiva kanadanhanhiseurue poikasineen.

Päätimme nousta rannan tuntumassa olevaa metsäistä rinnettä ylös kurkistaaksemme rinteen päällä sijaitsevaan Imatran kylpylään. Imatran kylpylä on meille molemmille tuttu paikka lapsuudesta ja se on pitänyt itsensä hyvin pinnalla aikoinaan tehdyllä onnistuneella kylpyläosaston muutoksella. Taikametsä -teemainen kylpylä ei ole menettänyt taikaansa alkuhuumansa jälkeen. Musiikin ystäville kylpylästä löytyy hyvin tarjontaa, sillä hotellin ravintolassa pääsee tanssin pyörteisiin tähtiartistien laulujen saattelemana tai vaihtoehtoisesti laulamaan itse karaokessa.


Kuuluisin paikka Imatralla taitaa olla Imatran koski, jonne mekin suuntasimme kulkumme. Koskinäytöstä ei kyseisenä päivänä ollut, mutta hieman mielikuvitusta käyttämällä voi kuvitella valtoimenaan virtaavat kosken kuohut jyrkät kallion reunat nähdessään. Kosken mukaisesti pääsi kävelemään viihtyisää metsäpolkua pitkin kosken molemmin puolin. Valtionhotellin puoleisen polun varrelta löytyi vanhoja kallioon merkittyjä kirjoituksia, joita muun muassa Imatralla aikoinaan vierailleet Venäjän arvovieraat ovat kaivertaneet. Kosken ja voimalaitoksen välisellä kaistaleella sijaitsee Suomen vanhin kansallispuisto, nimeltään Kruununpuisto. Siellä voi mm. löytää sekä isompia että pienempiä hiidenkirnuja ympäri aluetta.

Kosken lähellä on näyttävä Valtionhotelli, jonka omaleimaisuus näkyy sekä ulkoa että sisällä. Rakennus on vuonna 1903 valmistunut jugendlinna. Hotelleja samalla paikalla on ollut jo ennen nykyistä rakennusta. Puurakenteidensa takia kaksi aikaisempaa hotellia kuitenkin paloivat. Nykyisen hotellin tornit ja parvekkeet luovat salaperäistä tunnelmaa. Hauskan yksityiskohdan luo katolla oleva mustan kissan silhuetti.


Oli mukavaa viettää päivä naapurikaupungissa tutustuen alueen aktiviteetteihin ja maisemiin. Tekemistä löytyikin monenlaista. Onneksi matka on lyhyt, joten on helppoa lälhteä käväisemään siellä uudestaankin!

- Julia ja PäiviLähteet:

Blue White Eagle -laiva: http://www.esaimaa.fi/Online/2016/05/06/Karjalainen%3A%20Blue%20White%20Eagle%20palaa%20Koli%20III%3An%20maisemiin%20Pieliselle/2016120715821/4, sekä http://www.esaimaa.fi/Online/2016/04/12/Jäät%20lähtevät,%20Blue%20White%20Eagle%20pysyy/2016120600705/4

Capri: 
http://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/saimaa/kauppakeskus-capri/

Imatran Valtionhotelli: 
http://www.rantasipi.fi/hotellit-ja-kylpylat/imatran-valtionhotelli/hotelli/historia

Rauhan kelluva talo: http://www.esaimaa.fi/Online/2016/06/16/Rauhan%20kelluva%20talo%20siirretään%20Lammassaareen%3A%20ensi%20askel%20otettu%20jo/2016520926872/4

Salpasafarit: 
http://www.salpasafarit.fi/kohde.php?i=Lappeenranta_vuokraamo&k_id=69

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti